وضعیت فوق سرگذشت اولین بردهای اصلی استفاده شده در کامپیوترهای شخصی بود.شرکت های آی . بی .ام و اپل با ایجاد تغییرات اساسی، بردهائی را طراحی نمودند که امکان اضافه کرد پتانسیل های دلخواه و جدید در هر زمان میسر بوده و تولید کنندگان متعدد بتوانند محصولات خود را بر اساس استانداردهای فوق طراحی و به بازار عرضه نمایند. اگر کیس کامپیوتر خود را باز کرده و نگاهی به داخل آن بیاندازید، مجله خبری محصولات ایسوس یک قطعه الکترونیکی بزرگ را مشاهده میکنید که بقیه قطعات سخت افزاری را به یکدیگر متصل کرده است. این قطعه بزرگ،که اصلی ترین بورد کامپیوتر نیز هست مادربورد نام دارد. ۱۰ تولیدکنندۀ بزرگ مادربرد کامپیوتر در جهان در سال ۲۰۲۰ پیشرو در مسیر رشد هستند. ایسوس بزرگترین تولیدکنندۀ مادربرد در جهان است که بیش از ۱۳٪ از سهم درآمد را در بازار جهانی مادربرد به خود اختصاص داده است.
مادربورد ایسوس PRIME-B660M-A D4
این پورت تقریبا منسوخ شده است و با این حال، اکثر تولیدکنندگان مادربرد هنوز روی استفاده از آن اصرار دارند. انتخاب مادربرد ، یکی از تصمیمات مهم در زمان تهیه و یا ارتقاء یک کامپیوتر است .انتخاب فوق ، علاوه بر تاثیر مستقیم بر عملکرد فعلی سیستم ، بیانگر انعطاف سیستم در زمان ارتقاء نیز می باشد . قابلیت های فعلی یک کامپیوتر و پتانسیل های ارتقاء آن در آینده ، جملگی به نوع مادربرد انتخابی بستگی خواهد داشت . امروزه بر روی مادربردها ، پورت های پیشرفته ای نظیر FireWare IEEE 1394و یا USB 2.0 و حتی کارت های ( تراشه ) صدای شش کاناله و کنترل های RAID وجود داشته که می توان از آنان در زمان ارتقاء سیستم و بدون نیاز به نصب امکانات جانبی دیگر ، استفاده بعمل آورد. و… را مهیا میکند.این ارتباط از طریق مدارهایی که از نظر باریکی به موی سر انسان شبیه هستند برقرار میشود. همچنین مادربرد به عنوان واسطی میان این قطعات سخت افزاری و منبع تغذیه عمل کرده و انرژی الکتریکی مورد نیاز آنها را تامین میکند.
با سرعت باس بسیار بالاتری نسبت به باقی انواع سوکت ها (1600 مگا هرتز)، این دسته از مادربرد ها جزو مادربرد های نسل جدید و سری جدید می باشند که در سال 2004 به بازار معرفی شدند. پردازنده هایی مثل Pentium D ، Celeron و Core 2 Duo همگی از سوکت 775 پشتیبانی می کنند. ارزانترین مادربوردی که مشخصات مد نظر شما رو داره، مادربورد ایسوس مدل PRIME H610M-K D4 هست.
معمولا امکانات موجود در این بخش، پاسخگوی نیاز بسیاری از کاربران است و نیازی به خرید کارت شبکۀ مجزا نخواهد بود. انجام فرآیند اورکلاک یکی از مهیجترین و البته تخصصیترین فعالیتهای رایانهای است که علاوه بر دانش تخصصی بالا، نیازمند سختافزار مناسب و قدرتمند است و وجود یک مادربرد حرفهای میتواند نتایج کاملا متفاوتی را به ارمغان بیاورد. به طور کلی مادربردهای رده بالا مانند محصولات سری Z اینتل یا سری X کمپانی AMD به عنوان انتخاب اول کاربران برای استفاده در عملیات اورکلاک محسوب میشوند.
مادربرد چیست؟
نوع مادربرد نصب شده در رایانه شخصی تأثیر بسیار خوبی در سرعت سیستم و قابلیت های توسعه سیستم کامپیوتر دارد. سلام، بله معمولا اکثر پردازندهها یه گرافیک کوچیک هم روی خودشون دارند که در صورت نبود کارت گرافیک جداگانه، سیستم از اون گرافیک استفاده میکنه، اما همونطوری که خودتون هم گفتید این گرافیک در اجرای بازیهای سنگین ضعیف عمل میکنه، چون قدرتش چندان زیاد نیست. سلام باید دقیقا بررسی کنید، اگر احتمال میدید مشکل سختافزاری باشه یکبار کیس رو باز کنید و اتصال کابلهای هارد به مادربرد رو بررسی کنید و اگر مشکل همچنان پابرجا بود، با یک هارد و کابل دیگه تست کنید. سلام، باید مدل مادربردتون رو پیدا کنید و داخل سایتش چک کنید که با چه نوع از پردازندههایی سازگاری داره. تعدادی از اصلی ترین اسلاتها را با هم مرور کردیم، بسته به نوع رایانه و مادربرد این بخشها میتوانند در تعداد و اشکال یا رنگ های متفاوتی باشند اما ما سعی کردیم آنها را در عمومیترین حالت برای شما معرفی کنیم.
- تمام این نکات شما را برای خرید بهتر و دقیق تر یک مادربرد آماده تر ميكند.
- پنل پشتی مادربرد را کنترل کنید و ببینید کدامیک از موارد زیر را دارد.
- اتصالات داخلی مادربرد را چک کنید این بخش مربوط به هارد ها و سایر دستگاه ها یا اتصلات داخلی در سیستم شما است و بر اساس مشخصاتی که مادربرد شما دارد می توانید قطعات جانبی مثل کارت صدا ، کارت شبکه ، هارد و ….را انتخاب کنید تا با مادربرد سازگار باشند.