مادربرد همانطور که از اسمش پیداست برد اصلی و مهم ترین بخش هر کامپیوتر است که وظیفه آن کنترل و برقراری ارتباط بین قطعات مختلف سیستم می باشد. در واقع وجود مادربرد، قطعات رایانه را در کنار هم قرار می دهد و به آنها مفهوم می بخشد. انتخاب این برد الکترونیکی در ابتدای چیدمان و اسمبل یک سیستم بسیار مهم است چرا که پس از آن اگر زمانی تصمیم به ارتقاء سیستم خود بگیرید، تنها قطعه ای که می تواند تعیین و یا محدود کننده شما در انتخاب سایر قطعات باشد همین مادربرد است. نزدیکترین سوکت یا شکاف به پردازندهها از نظر ارتباطی آنهایی هستند که ماژول های DRAM، حافظهی سیستم aka را در خود جای دادهاند. آنها به طورمستقیم به پردازنده متصل شدهاند و هیچ مانعی در مادربرد میان پردازندهها و حافظهها قرار نمیگیرند.
مادربورد ایسوس PRIME Z790-P Wifi D5
وظیفهی بیشتر پینها برای ارسال و دریافت دادهها به ویژگی مهم بعدی این مقاله است. البته این نامی است که اینتل برای سوکت نگهدارندههای خود بکار میبرد. LGA مخفف Land Grid Array است که نوع متداولی از فناوری بستهبندی برای پردازندهها و دیگر مدارهای مجتمع است. همانطور که در تصویر زیر میبینید سیستمهای LGA تعداد زیادی پین کوچک روی مادربرد دارند.
- از تکنولوژی چند لایه استفاده شده تا بدین طریق برخی از لایه های برد ، قادر به حمل داده برای BIOS ، پردازنده و حافظه بوده در حالیکه لایه های دیگر ولتاژ و Ground را بدون نگرانی از اتصال کوتاه جابجا نمایند.
- مادربردهای دیگهای هم از نظر ابعاد و هم از نظر سوکت وجود دارن اما مثل انواع گفته شده در این مقاله کاربردی نیستن.
- مادربردها در ابعاد مختلف و با استانداردهای گوناگونی مانند mini-ITX / micro-ATX / ATX / E-ATX تولید میشوند که اکثر مدلها در دو دسته micro-ATX و ATX قرار میگیرند؛ خوشبختانه اکثر کیسهای کامپیوتری از این دو استاندارد به شکل همزمان پشتیبانی میکنند.
- شرکت گیگابایت در زمینه تولید مادربرد یکی از رقیبان اصلی برند ایسوس محسوب می شود.
- این استاندارد بین تولیدکنندگان تراشه همچون AMD، اینتل و با حضور شرکت مایکروسافت و تولیدکنندگان کامپیوتر شخصی تصویب شد.
ممکن است قیمت مادربرد برای خرید بهترین مادربرد بالا باشد، اما باید بدانید که کاربران معمولی به خرید مادربرد پیشرفتهای که برای محاسبات در سطح سازمانی یا کامپیوترهای گیمینگ طراحی شدهاند، نیازی نخواهند داشت. پس از بررسی مشخصات و ویژگی های مادربرد، اکنون نوبت به بررسی قیمت مادربرد به عنوان یک کالای ضروری فرا میرسد. از نظر قیمتی، مادربردها طیف وسیعی را شامل می شوند و قیمت های بسیار متنوعی را در بر دارند. به طور کلی مادربردهای دست اول و آکبند از حدود یک میلیون تومان شروع می شود ولی با توجه به کارایی، قیمت این کالا تا 20 میلیون تومان متغیر خواهد بود و شما می توانید در این میان، با توجه به نیاز خود، مناسب ترین مادربرد را تهیه نمایید. چیپ پل شمالی روی مادربرد ها بر اساس اینتل به پردازنده کمک میکند تا با رم کار کند.
قسمتهای پورت USB را حتما تاکنون بر روی سیستم های مختلف دیده اید. این ورودی ها اجزای خارجی سیستم را مانند موس، کیبورد کامپیوترو… امروزه بیشتر اتصال هایی که توسط کابلها صورت میگیرد با پورت USB است. همه و همه با پورت USB به سیستم ها متصل میشوند.البته امروزه اسلاتی برای اجزای خارجی به مجله خبری محصولات ایسوس صورت جداگانه در روی مادربرد ها تعبیه کردهاند. در هنگام بستن کیس کامپیوتر با توجه به انواع سوکت های پردازنده که روی مادربورد قرار گرفته اند می تونید کارایی سیستم خودتون رو ارتقا بدین و مراقب باشین تا سوکت پردازنده روی مادربرد شما با نوع پردازنده شما مطابقت داشته باشن و متفاوت نباشند.
در کامپیوترهای قدیمی بهجای استفاده از مادربرد UEFI، از BIOS استفاده میکردند. BIOS(Basic Input/Output System) در تراشههایی که در مادربرد کامپیوتر ذخیرهشده استفاده کرده و با روشن کردن کامپیوتر و در حین بارگذاری، BIOS کار خود را آغاز میکند. احتمال داره مشکل از کارت گرافیک یا کابل مانیتورتون باشه، بهتره سیستم رو به یک متخصص سختافزار نشون بدید. پیشنهاد می کنیم که اگر تخصص و علم کافی راجع به سازگاری قطعات مختلف سیستم تان ندارید، می توانید از بخش اسمبل آنلاین در صفحه اصلی سایت و یا از کارشناسان کامپیوتر مرکزی کمک بگیرید. جهت مقایسه قیمت مادربرد در انواع برند موجود در بازار مین برد، روی نام برند مورد نظرتان کلیک نمایید. همچنین در سراسر این مادربرد کانکتورهای زیادی از جمله فن و پورت USB اضافی وجود دارد؛ با اینکه همهی مادربردها به این کانکتورها مجهز نیستند، اما درحالحاضر عموم محصولات موجود در بازار از آنها بهره میبرند.
مادربرد – مین بورد